0545-471897 Spoed toets 1, herhaalrecepten toets 2

Avond- nacht en weekenddiensten

Bij spoed

Als u overdag medische hulp nodig heeft, belt u uw eigen huisarts. Is het avond, nacht of weekend? En is het zo dringend dat u niet kunt wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts? Dan belt u de huisartsenpost. Deze is er voor spoed buiten kantoortijden. Niet voor niet-spoedeisende zaken die ook overdag gezien hadden kunnen worden, of de volgende werkdag door uw eigen huisarts behandeld kunnen worden!

  • Telefoonnummer 0900-5009000

Huisartsenpost Oost-Achterhoek verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg in de avonduren, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen. Het werkgebied van de Huisartsenpost Oost-Achterhoek bestaat uit de kernen Aalten, Beltrum, Borculo, Eibergen, Geesteren, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede, Winterswijk en Zieuwent.

Bereikbaarheid

De Huisartsenpost Oost-Achterhoek is voor patiënten bereikbaar:

  • op werkdagen, tussen 17.00 en 08.00 uur
  • 24 uur per dag in het weekend en op feestdagen

Houdt uw burgerservicenummer, gegevens over uw medicijngebruik en uw zorgverzekering bij de hand als u belt.

Altijd eerst bellen

De huisartsenpost is er voor dringende medische hulp in de avond, nacht en het weekend. Om iedere patiënt de juiste hulp te kunnen bieden werkt de huisartsenpost op telefonische afspraak. Bovendien voorkomt u door vooraf te bellen dat u langer moet wachten. Patiënten die wel eerst hebben gebeld worden namelijk op afspraak geholpen. Daarom vragen we u altijd te bellen voordat u langskomt op de huisartsenpost.

Dienstapotheek

De dienstapotheek voor de regio is net als de huisartsenpost gevestigd in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Uw eigen huisarts krijgt bericht

Uw eigen huisarts ontvangt, nadat er contact is geweest met de huisartsenpost de volgende werkdag een bericht van de huisartsenpost. Dit bericht wordt echter niet gelezen bij afwezigheid of vakantie van uw eigen huisarts. Als er na contact met de huisartsenpost contact opgenomen dient te worden met de eigen huisarts, dan dient u (daarom) hiervoor als patiënt zelf het initiatief te nemen.