0545-471897 Spoed toets 1, herhaalrecepten toets 2

 Coronavirus

Wij vragen u alleen op de praktijk te komen bij een: afspraak en/of na telefonisch overleg met de assistente.

Wij werken graag veilig voor u en onze zorgverleners, daarom geleden deze regels tijdens de COVID-19 uitbraak:

  • Draag een mondneusmasker                                                                           
  • Kom alleen naar uw afspraak. Indien begeleiding noodzakelijk is, dan mag er maximaal een begeleider mee                                                            
  • Vermijd handcontact                                                                                         
  • Houd 1,5 meter afstand                                                                                   
  • Maak gebruik van de handreiniging die u wordt aangeboden

De balie is gesloten

Uw herhaal medicatie kunt u bestellen doormiddel van telefonisch contact of het inspreken van de receptenlijn. 

Belangrijke informatie voor positief geteste COVID-19 patiënten:

Bent u door de GGD getest op het Coronavirus en blijkt deze uitslag positief te zijn. Meldt dit dan telefonisch bij ons!                                  

Informatie- en Verwijscentrum mentale gezondheid COVID-19.

De maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan beïnvloeden iedereen. De beperkingen in het contact, het sluiten van sportclubs, horeca en culturele instellingen, en het thuiswerken maken dat de dagen nog steeds anders zijn dan normaal. Sommige mensen worden ziek, of overlijden. De druk op de professionals in verpleeghuizen, zorginstellingen en ziekenhuizen is hoog. Emotioneel en mentaal vraagt de uitbraak van het nieuwe coronavirus dus ook wat van ons allemaal. Als je op zoek bent naar hulp of informatie hoe je met de emotionele belasting om kunt gaan, dan is het niet altijd duidelijk bij wie of waar je terecht kunt. Daarom voorziet ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum  Nationaal Psychotrauma Centrum in samenwerking met het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu één loket gericht op het bevorderen van de mentale gezondheid. Kijk hiervoor op https://www.rivm.nl/ivccorona

Update (20-05-2020)

In verband met de persconferentie van woensdag 6 mei kunnen wij in de huisartspraktijk de maatregelen omtrent het corona virus ook gaan versoepelen. Vandaar dat wij de reguliere zorg weer langzaam op gang gaan brengen. Hieronder de versoepelingsmaatregelen, de rest van de maatregelen blijven bestaan.  Wij vragen nog steeds om ten eerste telefonisch contact op te nemen met de praktijk en dus NIET langs te komen.

–  Telefonisch zijn wij altijd bereikbaar voor alle aandoeningen. Op dat moment word beoordeeld via goede triage of u gezien moet en kan worden door de huisarts, praktijkondersteuners of assistentes. Slechts één klacht per consult, dit om uitloop te voorkomen. Heeft u meerdere klachten waarvoor u wilt komen geeft dit dan direct tijdens de triage aan, dan word er rekening gehouden met de planning.

– De controles willen we langzaam weer gaan opstarten. Dit houdt in dat als u een afspraak heeft staan met de praktijkondersteuner of assistente dit doorgaat mits u iets van ons hoort.

– Indien u klachten heeft als koorts, hoesten of een verkoudheid mag u in GEEN geval naar de praktijk komen. U kunt dan een telefonische afspraak of beeld-bel afspraak krijgen met de huisarts, praktijkondersteuner of assistente.

Alvast bedankt voor uw begrip.

 

Update (01-04-2020)

Op de praktijk hebben wij nu de mogelijkheid tot beeldbellen. Wilt u hier gebruik van maken voor het beoordelen van bijvoorbeeld: huiduitslag, een plekje/bultje, keelklachten en nog meer klachten. Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk voor verdere informatie en u zich hiervoor laten inplannen op onze agenda.

 

Kijk voor meer informatie over het Coronavirus op de volgende website:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Sinds 28 februari heeft de rijksoverheid een landelijk telefoonnummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800-1351.

Welkom op de website van huisartsenpraktijk Mentink. We hopen dat we u met deze site nog beter kunnen informeren over de praktijk. Naast alle informatie over onze praktijk treft u ook betrouwbare medische informatie en links naar sites met medische informatie aan. Kijkt u voor de nieuwste ontwikkelingen in de praktijk even op Nieuws. Voor medische informatie over uw klacht(en) kunt u terecht op www.thuisarts.nl.

Afspraken

Voor het maken van een afspraak belt u tussen 8:00 en 10:00 uur naar 0545-471897. Luistert u naar het keuzemenu of bericht en maak de juiste keuze. Toets alleen een 1 bij Spoedgevallen die direct een arts behoeven. Voor uitslagen belt u tussen 11:00 en 12:30 uur. U kunt afspraken maken voor consulten, visites of het terugbelspreekuur. De assistente vraagt naar de reden van uw afspraakverzoek om in te kunnen schatten wat voor u de meest passende afspraak is: een consult op dezelfde dag, een telefonisch consult, een visite of eventueel een consult op een volgende dag. Bovendien noteert zij vast bij de afspraak de reden van uw komst, zodat dokter Pelkman of dokter van Balen zich goed kan voorbereiden op uw afspraak. Indien u de reden liever niet door wilt geven aan de assistentes kunt u dat aangeven. Komt u aan de balie om een afspraak te maken en wilt u uw klacht op die plaats liever niet bespreken, dan hebben wij een aparte ruimte waar dat kan.

Wij zijn als praktijk geaccrediteerd

Dit houdt in dat wij voldoen aan landelijke vastgestelde normen en gericht werken aan kwaliteitsverbetering. Om dit te kunnen vaststellen is de praktijk eerst helemaal doorgelicht. Daarna zijn onderzoeksgegevens op het gebied van organisatie en praktijkvoering, medisch handelen en de mening van patiënten vergeleken met andere praktijken. Op basis van een NPA-rapportage zijn vervolgens verbeterplannen opgesteld. Een NPA-auditor houdt jaarlijks de vinger aan de pols om na te gaan of de verbeteringen zijn uitgevoerd en of er nog aan de voorwaarden wordt voldaan. Uw mening blijft dus voor ons van belang. De praktijk wil zich steeds blijven verbeteren.